מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר?

תלוי את מי שואלים! אצלי הקצב הוא מאפס למאה, קמה לתוך היום באנרגיות מטורפות לבלוע את החיים, אבל האמת היא שזה מאד תלוי בטמפרמנט. טמפרמנט הוא למעשה מזג שאיתו אנחנו נולדים והוא בלתי ניתן לשינוי. אני מקבילה את הטמפרמנט לצבע האנרגיה האישית שלנו. וכשאני רואה אנשים אני יכולה ממש לדמיין אותם בצבעים. תיאוריות שונות מחלקות את בני האדם ל 4 מאפייני מזג שונים: 

קל ונוח - מתאקלמים מהר מסתגלים לשינויים ומעברים, מסתדרים בכל מקום, מצב רוח נינוח.

מה שנקרא אנשים זורמים, קל להם עם עצמם ועם הסביבה והם לא מתעכבים על רגשות ופרטים. 

מזג קשה - פעלתניים, אמוציונליים, מצבי רוח משתנים, מוסחים בקלות ולא תמיד יציבים. 

מעורבים רגשית, מושפעים בקלות מהמתרחש ומרגישים בעוצמה. 

מזג מתחמם לאט - איטיים, מסתגלים לאט, קצב פעילות נמוך, מעדיפים יציבות, קביעות ובטחון, מצב רוח מתון.

לא לוקחים סיכונים, אוהבים להיות במקום המוכר. 

מזג לא מאורגן - קצת מכל אחד, נוטה לגמישות ושינויים. 

לא מאופיינים בהתנהגות קיצונית לשום צד. 

ככה שכל אחד בהתאם למזג שלו נוטה גם להתחיל את היום, יש כאלה שאסור לדבר איתם לפני הקפה של הבוקר ויש כאלה שעוד לפני שש בבוקר הם כבר תקתקו בישולים, מיילים ועברו על העיתון. אז לא משנה באיזה שעה ביום, משותף לכל סוגי המזג הקיימים הוא הצורך בפעילות אינטואיטיבית יצירתית שתפקידה שחרור, ונטילציה, ארגון מחשבות, סדר והעלאת רעיונות. 

פעילות אינטואיטיבית יכולה לבוא לידי ביטוי בכמה אופנים:

ציור אינטואיטיבי - שרבוט חופשי על דף a4 רצוי בצבעים נוזליים המאפשרים לשחרר שליטה, בלי תכנון מראש, לתת ליד להוביל ולפתח דימויים שעולים תוך כדי. 

כתיבה אינטואיטיבית - כתיבת רצף חופשית ב"כתב סתרים" בלי רווחים בין המילים, פשוט לתת למחשבות לזרום החוצה בחופשיות, כשנתקעים לא מפסיקים, כותבים "אין לי מה לכתוב" עד שיתחדשו הרעיונות. 

קולאז' אינטואיטיבי - הפייבוריט האישי שלי. בשונה מהאחרים, כאן לא צריך לשלוף אלא לדפדף רפרוף קל במגזינים ולתת לתמונות, לדימויים, לצבעים ולטקסטורות לדבר אלינו. תמונה שקופצת לי לעין אני קורעת החוצה, ובדגש על קורעת ולא גוזרת במספריים כי גם לפעולת הקריעה עצמה יש משמעות, מסדרים את הדימויים על הדף בלי לתכנן קומפוזיציה ומדביקים. קיבלנו מעין תמונת מצב עדכנית על מצב הרוח והרגש שלנו. 

איך לנתח את התוצרים? על זה כבר בפוסט הבא, אבל חשוב להדגיש שהדגש בפעילות אינטואיטיבית מסוג זה היא על הערך שנקבל מהתהליך היצירתי האינטואיטיבי עצמו ולא מהתוצאה. 

הביטוי היצירתי שונה, אך העקרונות דומים. חשוב למצוא זמן נוח ביום ומקום נוח לבצע את הפעילות, לשמור על מבט רך ומרפרף ולא להתעמק בתוכן, לגשת לפעילות בלי ביקורת ושיפוטיות ולתת לעצמנו להתבטא בחופשיות. 

מומלץ להאזין ברקע למוזיקה נעימה מכל סוג לבחירתכם. 

פעילות מסוג זה של כ 20 דקות ביום מסדרת את המחשבות, משפרת מצב רוח וממלאה בכוחות.