אני עושה בלי להסתכל על השעון, בלי לחשבן, אפילו בלי לחשוב, ובדומה לנשימה אם זה משהו שאוכל לעשות זאת, אני פשוט לא רואה איך אוכל להתקיים. אמנות מקורי היא אוויר לנשימה, דרך חיים, פורקן, גילוי והתחדשות. ניסיתי למצוא את זה, עד היום אין לי הסבר ברור אבל אני יוצר אמנות היא חלק שחייב להיות בחיים שני, אז כשלא מצאתי תשובה מספקת לעצמי, הלכתי לבדוק מה אומרים אמנים שונים, למה הם יוצרים אמנות? ואלה התשובות:
ג'ינה גיבני מנהלת אמנותית של להקת מחול בניו יורק אומרת:
"אני עושה אמנות מכמה סיבות. בחיים אנו חיים פיצול כה של מחשבה והרגשה. מבחינתי יצירת אמנות מחזירה דברים ביחד. עבודתי שלי זה נכון לאורך כל ההתחלה הדרך, פיתוח חומרי הגלם הבסיס לעבודה הוא רפלקטיבי. ואיפורמטיבי. מאוחר יותר, קירוב החומרים הללו לצורה - זיקוק ועיצוב תנועה, יצירת קשר, עבודה למשהו שמרגיש מגובש ושלם. זה עוצמתי להפליאי - משהו שבאמת מחזיק אותי".
פיט דוקר אנימטור (צעצוע של סיפור, חיי הבאג, מכוניות ו- Wall-E, מפלצות בע"מ) מספר: "אני עושה אמנות בעיקר בגלל שאני נהנה מהתהליך. זה כיף להכין דברים.
אני בטוח שיש גם את הרצון האוניברסלי הזה להתחבר לאנשים אחרים בדרך כלשהי, לספר להם על עצמי או על חוויותיי. אנחנו מדברים על עצמנו, על הרגשות שלנו ועל מה זה להיות אנושי".
קוואמי דאוס, הוא משורר מוכר, מחברם של 13 ספרים, ורומן נושא פרסים. הוא מספר :"אני כותב במה שכנראה מאמץ לשווא לשלוט איכשהו בעולם בו אני חי, לשחזר אותו באופן אוטומטי שיספק את הנפש שלי איך העולם צריך להראות ולהיות דומות.
אני מנסה לתפוס בשפה את הדברים שאני רואה ומרגיש, כדרך להקליט את יופיים ועוצמתם ואימתם, כדי שאוכל לחזור לדבר האלה ולחיות אותם מחדש. באופן זה, אני מנסה להיות בעל איזושהי שליטה בעולם כאוטי".
ג'יימס שטורם הוא קריקטוריסט, מחבר הרומן הגרפי הנמכר ביותר עטור הפרסים, שנבחר לרומן הגרפי הטוב ביותר בשנת 2000 על פי המגזין Time. מספר: "בהתאם המצב הוא הרוח שלי, בכל יום נתון, יכול לייחס יצירת אמנות לדחף בעל אופי גבוה להתחבר או להבין את העולם או מנגנון התמודדות או טיפול עצמי או תחושת תחושת שליטה וכו'.
אתה רוצה שתהיה, אני ממשיך לכבד את הציווי הפנימי הזה. אם לא הייתי עושה זאת, הרגשתי ממש נורא. אני הייתי איש שבור. אז ניסיון לעשות אמנות הוא עשה זאת בכל זאת.
אמנים ישראלים מתוך האתר של בידרמן - גלריה לאמנות ישראלית מספרים:
בועז ארד, אמן פלסטי ומרצה. "אמנות בשבילי, אמר ארד, היא שאלה שאלות . כוחה שהיא מעוררת אותנו לשאול את השאלות האלה באמצעים רגשיים וחושיים, ולא רק דרך ההיגיון והשכל .
כאשר אנו מנסים להגדיר את תפקידה של האמנות בחיינו", "התשובה שאנו נותנים לשאלה הזו מאפשרת לנו להבין משהו על עצמנו ".
יאיר גרבוז, "אמנות זה הכלי שאצלי מפעיל הכי טוב את המחשב ואת הראייה ואת הפיענוח. באמצעות האמנות אני שואל ובעזרתה אני עונה ובאמצעותה אני נע, ranking ותפתח" .
יעקב חייט עונה בפשטות שאמנות עבורו היא "אוויר לנשימה"
מרים כבסה "כשיש הבנה, מגיע השקט של ידיעת העצמי. זה הישגי רוחני ותודעתי גבוה. סוג של קסם והתכוונות ” , "אני רואה את הציור כהתגלות שלי בצורה הכי טובה. כלי לדיאלוג שלי עם התודה והחיים. זו העבודה, זה המקום, שם זה. קורה .

אז מה גיליתי?
קודם כל שאני נורמלית ובחברה טובה (-: מי שגילה את הכוח של האמנות הרווחים!
יצירת אמנות מקנה עוצמתית של שליטה בחיים, יכול להתפתח כאדם ולהבין משהו על עצמנו. הדחף ליצור מתחבר למקום הפנימי ביותר שהביטוי החזותי שלו בחוץ בצורת תוצר אמנותי, אנחנו יכולים לראות חלקים מתוך עצמנו ולסדר אותם מחדש. הבנתי שיש דחף אנושי בסיסי לבלגן ולארגן מחדש ועצם מביאה לסיפוק ורוגע. ובנוסף, החוויה האסתטית, עיסוק בחומרים, בצבע, בקו, בצורות ובקומפוזיציה היא חוויה נעימה ומרגשת. אז אני הולכת ליצור קצת כדי להתבשל עוד עם התובנות האלה...ומה אתכם? מצטרפים אלי?